Rastline
Pregled območja in popis rastlin je potekal v okolici trase učne poti - od središča vasi Slap do Turistične kmetije Majerija in v bližnjem območju potoka Dragonc. Inventarizacijo in opis rastlin, ki jih predstavljamo v širši obliki tudi na spletni strani, je pripravil Dario Cortese, samostojni publicist, poznavalec užitnih divjih rastlin ter avtor številnih knjig na temo divje hrane.
Prehranski in zdravilni pomen
Užitne divje rastline izstopajo po vsebnosti rudnin, vitaminov, antioksidantov in drugih bioaktivnih snovi, ki jih v povprečju vsebujejo tri do štirikrat več kot gojene rastline. Imajo krepčilen učinek na telo ter pomagajo izravnati prehranska neravnovesja, ki nastanejo zaradi ''civilizirane'' hrane – osiromašene zaradi intenzivnega gojenja in predelave. Omogočajo boljše počutje, po potrebi jih lahko uporabljamo za zdravilne namene, odvisno od njihove zdravilne učinkovitosti. So ''super divja hrana'', ki bistveno obogati vsakdanji jedilnik. Plodovi, semena in podzemni deli so tudi vir sladkorjev, škroba, maščob in beljakovin.